Op dinsdag 9 juli neemt groep 8 afscheid van hun basisschooltijd. Dit doen ze in Boonstra. Daar wordt een film getoond, waar de kinderen in spelen. Daarnaast doen ze ook nog stukjes op het podium en er is een begin- en eindlied.

Nu lijkt het mij leuk om de kinderen in stijl naar Boonstra te vervoeren. Ze zijn tenslotte filmacteurs en actrices en bij een première kom je in een mooie, bijzondere auto aanrijden. Dus…. wie heeft een mooie, bijzondere auto en wil de leerlingen van groep 8 van school naar Boonstra rijden. We vertrekken om 18.30 uur vanaf school. Er zitten 29 leerlingen in groep 8. Alvast bedankt! Hulp doorgeven aan Irene Vos (irene.vos@eskampen.nl)

De kinderen van groep 8 hebben ook allerlei kleine bedrijfjes ‘opgericht’ om geld te verdienen. Dit geld is voor de kosten van de filmproductie. De school betaalt de meeste kosten. Daarnaast leren de kinderen plannen maken, logo’s ontwerpen, inkoop bepalen en dan de verkoopprijs bepalen. Folders maken om hun producten aan de man te brengen. Op maandag 25 juni beginnen de kinderen met de uitvoer van hun plannen, twee week later, op vrijdag 5 juli, eindigt het.

De komende weken houden we u op de hoogte van alle plannen!