Vosje Vinder

In de kleutergroepen is een nieuwe klasgenoot voorgesteld: Vosje Vinder. Vosje Vinder is heel vindingrijk, dat kunnen we van hem leren. Hij helpt ons mee om oplossingen te bedenken, hij kan ons helpen bij problemen en helpt ons om door (en na) te denken.

Soms weet je even niet zo goed wat je moet doen. Dan kun je naar Vosje Vinder gaan, om samen met hem een oplossing te bedenken voor je probleem. Stel je eens voor dat je heel graag op een fiets wilt rijden tijdens het buitenspelen. Maar… die is helaas bezet. Wat zou Vosje Vinder in zo’n geval doen? Misschien kun je samen met hem een oplossing bedenken!
Denk eens na over hoe je dit zou kunnen oplossen. Wat is het probleem, wat zou je graag willen en hoe pak je dit aan? Vosje Vinder zou kunnen zeggen: misschien kun je achterop? Dan kun je samen genieten van de fiets!
Of misschien zegt Vosje Vinder wel: wacht even tot de fiets niet meer bezet is en ga even ergens anders spelen. Maar misschien bedenk je samen met hem nog wel een hele andere mooie oplossing!

Door op deze manier op een speels en tastbare wijze om te gaan met de leerspier ‘vindingrijkheid’, leren we kinderen om je niet uit het veld te laten slaan. Lees hier meer over Building Learning Power.