Aanstaand weekend is weer het weekend van NL Doet. IVN Peize gaat op zaterdag 12 maart van 13.30 uur tot 16.30 uur aan de slag in de Heemtuin.

Vorig jaar op de natuurwerkdag zijn we gestart, nadat we twee jaar niet hebben kunnen werken en daarna hebben we de schapen het werk laten doen.

Aanstaande zaterdag gaan we de buitenkant van de wal bijwerken, bramen verwijderen (met dubbele handschoenen) en snoeien. Het hek is ondertussen besteld, maar is nog niet geleverd, dus dat volgt later dit voorjaar. Het bankje is ondertussen weer uit het water gevist en zal binnenkort ook weer vastgezet worden. Het bruggetje is aan vervanging toe, daar zal binnenkort een plan voor gemaakt worden. 

Naast deze werkzaamheden gaan we nestkastjes ophangen, zand storten tegen de omgehaalde bomen voor de zandbijen, de slangenbult opnieuw stapelen en even kijken of het insectenhotel nog bijgewerkt moet worden. Ook zullen de drie berken die de droogte niet overleefd hebben, vervangen worden. Werkzaamheden genoeg! Voor de inwendige mens wordt gezorgd. Kom je ook? Aanmelden is niet nodig. 

We nodigen ouders met kinderen nadrukkelijk uit om te komen. Er is genoeg te doen en kinderhandschoenen zijn aanwezig!