In de groepen 1 en 2 zijn we gestart met het thema ‘Museum’.

Dinsdag hebben we een echte kunstenaar ontmoet die op bezoek was in het tijdelijke ‘Eskampen-museum’ waar haar werk werd tentoongesteld. Thea vertelde samen met kunstfotograaf Marian over hun gemaakte kunst: schilderijen, foto’s en keramiek. De kinderen mochten kijken, vragen, voelen en ontdekken. Fantastisch om de nieuwsgierigheid en creativiteit van de kinderen te zien.

In de klassen praten, lezen, zingen en spelen we over allerlei dingen die met het museum te maken hebben. We maken zelf een museum en we bekijken beroemde schilderijen. De kinderen weten er straks van alles van. U kunt uw kind helpen dit thema nog beter te beleven door thuis bijvoorbeeld een tentoonstelling te maken over een onderwerp waar uw kind interesse in heeft of sta tijdens het boodschappen doen eens stil bij een kaartenrek.

Zoek samen naar een schilderij, een stilleven, een portret, een landschap of een standbeeld of kijk samen op een website en zoek mooie, gekke en vreemde kunstwerken. Bijvoorbeeld van het Rijksmuseum: https://www.rijksmuseum.nl/nl/onderwijs of https://artsandculture.google.com/ waar veel beroemde kunstwerken uit de hele wereld te vinden zijn.

De kinderen maken veel kunstwerken op school en eind maart mag iedereen deze komen bekijken op onze ‘museumdagen’. Meer informatie volgt binnenkort.