In de groepen 6 t/m 8 zijn voor de herfstvakantie verkiezingen gehouden voor de leerlingenraad. De leerlingen die in aanmerking wilden komen voor de leerlingenraad hebben hun ideeën gepresenteerd voor de klas. De klassen konden vervolgens kiezen voor de kandidaten met de ideeën die hen het meeste aanspraken.

Na de herfstvakantie zijn we nu twee keer bij elkaar gekomen om te vergaderen. Bij de eerste vergadering hebben we het gehad over de taken die je hebt als lid van de leerlingenraad. We zijn om de beurt voorzitter en ook iedereen komt een keer aan beurt om notulist te zijn. Je vertegenwoordigt je klas, dus moet je goed luisteren naar wat er speelt in je klas. 

We hebben gevraagd aan alle kinderen van de school om ideeën aan te dragen waarmee we als leerlingenraad aan de slag kunnen gaan. We hebben leuke reacties gehad. De meest prachtige ideeën kwamen voorbij. Zelf hadden de leden ook ideeën. We hebben als leerlingenraad alle ideeën serieus bekeken en we hebben een top 4 gemaakt:

  • Tekenwedstrijd
  • Schoolfeest / bakwedstrijd
  • Schoolkrant
  • Afval beter scheiden 

De volgende vergaderingen gaan we onze plannen uitwerken en bekijken wat haalbaar is. We hebben hier ontzettend veel zin in! Groetjes Elin, Bent, Rosa, Renate, Koen, Mila, Daphne, Noor en Tijn.