Op 16 maart is het NL DOET. Ook IVN Peize doet hier weer aan mee! In en rond de Heemtuin in Peize worden diverse werkzaamheden verricht.

Tijdens de natuurwerkdag is een begin gemaakt met het opruimen van de wal om de Heemtuin, dit zullen we af gaan maken. Daarnaast zagen we staken voor de Hoptuin, zodat de Hop weer voor hopbellen kan zorgen, voor het Peizer bier. Met de kinderen zullen nestkastjes worden schoongemaakt en nieuwe nestkastjes die gemaakt zijn bij een jeugdactiviteit van IVN worden opgehangen. Ook mogen de kinderen lekker hutten gaan bouwen!

We verzamelen bij de Heemtuin om 13.00 uur. De activiteiten duren van 13.00 uur tot 16.00 uur. Kunt u niet meehelpen tijdens deze dag, dan bent u ook van harte welkom om het resultaat te komen bekijken onder het genot van soep en een drankje.

Het is een activiteit voor volwassenen en kinderen waarbij de ouders zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen kinderen in verband met het hanteren van gereedschap!

De Heemtuin is door de opruimwerkzaamheden weer voorbereid op een zomer lang spelen en waterbeestjes vangen. Aanmelden is niet nodig. Voor meer Informatie kunt u mailen naar ivn.peize@gmail.com