Het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de tuin is onnodig. En ook nog eens schadelijk voor insecten, water- en bodemdieren. Een ouder wees ons op de 10-daagse onkruidchallenge, een campagne over tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen. Leuk om inspiratie op te doen over natuurlijk tuinieren en er is een winactie. Als je een tip instuurt krijg je een vlinderstruik.

10-daagse onkruidchallenge

Op 8 mei is de 10-daagse onkruidchallenge gestart. Elke dag geeft onkruidcoach Cindy de Jonge tips over hoe je kan tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Doe mee en maak van jouw tuin een natuurlijk paradijsje! Volg de Facebookpagina van Onze Drentsche Aa. Neem de challenge aan en start met natuurlijk tuinieren! Heb je een goede tip voor natuurlijk tuinieren? Doe dan mee aan de winactie, deel je tip en win een vlinderstruik!

Winactie

Tuinier jij zonder bestrijdingsmiddelen? Deel dan je beste tuinier-tip en win een vlinderstruik! Stuur je tip, samen met een eigengemaakte foto in via het formulier. De eerste 250 inzendingen ontvangen een bon voor een vlinderstruik, af te halen bij Tuinland Assen. Doe het snel, je kan meedoen tot en met 17 mei.

Schoolplein

Als er veel ouders meedoen en we een flink aantal vlinderstruiken ophalen, zouden we de struiken kunnen gebruiken voor een vlinderstrook/ hoek op het schoolplein. Doneer jij je vlinderstruik, laat het dan even weten aan Sanne Vellinga (s.vellinga@nmfdrenthe.nl) In dit geval worden de vlinderstruiken zelf opgehaald bij Tuinland en afgeleverd bij school.