Dit schooljaar gaan we de kinderen schoolbreed Rots en Water lessen aanbieden. Op dit moment zijn er op school twee personen die getraind zijn om deze lessen te geven. Silvija van Wanrooy zal de lessen verzorgen in groep 3 t/m 5 en Inge Tienkamp geeft de lessen in groep 6 t/m 8. De leerkrachten van alle groepen krijgen zo nu en dan informatie en tips, zodat ze dit ook zelf in de klas kunnen toepassen. We zijn aan het bekijken hoe we de komende jaren nog meer leerkrachten op kunnen leiden tot Rots en Water trainers.

Waarom vinden we dit belangrijk?

Met de weerbaarheidstraining Rots en Water leer je wanneer je voor jezelf moet opkomen en wanneer je je maar beter ergens bij kunt neerleggen. Het is niet altijd makkelijk je eigen grenzen aan te geven en die van anderen te respecteren. De Rots en Watertraining leert je soms hard zijn als een rots en soms zacht als water.

De training is geschikt voor alle kinderen. De kinderen leren letterlijk en figuurlijk stevig op hun voeten te staan, zowel in mentaal als in fysiek opzicht. Zo bouw je aan zelfvertrouwen en kun je beter omgaan met lastige situaties en betere keuzes maken.

Rots en Water gaat ook over zelfbeheersing, je leert o.a. woede en boosheid te beheersen. Je denkt na over wat je wel en niet wilt en leert hoe je dat duidelijk kunt maken. Ook leer je de grenzen van anderen te respecteren. Kortom heel handig om op een prettige manier samen te kunnen spelen en/of samenwerken. En….. heel erg “Dalton”!

 

Hoe doen we dat?

Door vooral veel te doen. We gaan lekker aan de slag met veel fysieke oefeningen.

Ook praat je met de andere jongens of meiden in je groep, denk je na over je eigen opstelling en leer je wat jouw sterke en minder sterke punten zijn. We oefenen met ademhaling en besteden aandacht aan lichaamshouding, oogcontact en stemgebruik.

 

In groep 3 zullen zes lessen gegeven worden, in de overige groepen drie lessen. Deze worden in de loop van het jaar gegeven.