Afgelopen week stonden de gemeentelijke schoolvoetbalkampioenschappen op het programma.

Op dinsdag was het eerst de beurt aan de jongens. Zij streden in ons eigen Peize voor een mooi resultaat. En dat is dubbel en dwars gelukt. Na een 1-0 overwinning op De Hekakker, een 1-3 verlies tegen Het Valkhof en een 1-1 gelijkspel tegen De Schans was een zege op De Poolster noodzakelijk om de halve finale te bereiken. In de slotminuten lukte dat (1-0) en daarmee was het eerste resultaat een feit: het bereiken van de laatste vier.

Daarin was titelkandidaat De Marke de opponent. Een lastige wedstrijd, waarbij de verdedigende tactiek uitstekend werkte. Iedereen knokte keihard om geen tegengoal te krijgen. Dat lukte, waardoor penalty’s de beslissing moesten brengen. En daarin was Peize net even wat beter dan Roden, want De Eskampen nam ze beter dan De Marke en op het andere veld bleek ook buurman ’t Spectrum beter in penalty’s dan Het Valkhof. Een geheel Peizer finale dus, waarbij er ook in deze finale niet werd gescoord. Helaas was ’t Spectrum net iets beter in deze penalty’s en mogen zij zich kampioen bij de jongens noemen. Desondanks mogen de jongens trots zijn op de behaalde finaleplaats, want dat was al erg knap.

Woensdag mochten de meiden aantreden in Norg bij gastheer GOMOS. Door een regenachtige dag was het nog even de vraag of het überhaupt doorging, maar na regen komt zonneschijn en dus vertrokken liefst twee teams naar het prachtige Norg. Beide teams begonnen stroef aan het toernooi. Team 1 verloor terecht van De Hekakker (1-2) en Team 2 ging kopje onder tegen De Marke (0-8). Het bleek even nodig, want in de tweede wedstrijd ging het een stuk beter. Team 1 wist met 1-0 van De Poolster te winnen en Team 2 hield De Parel op 0-0. In het laatste poulewedstrijd won Team 1 afgetekend met 4-0 van De Hoeksteen en moest Team 2 het onderspit delven in de derby tegen ’t Spectrum.

Voor Team 1 betekende dat de halve finale. Daarin, net als bij de jongens, favoriet De Marke de tegenstander. En eigenlijk hetzelfde liedje als bij de jongens. Uitstekend verdedigend werk en genadeloos toeslaan in de penalty’s. Dus ook bij de meiden een finaleplek. Tegenstander De Hekakker. Deze waren in de poule beter, maar in de finale was het een gelijk opgaande strijd. En deze werd in het voordeel beslist voor de Eskampen! Met 1-0 werd er gewonnen. En daarmee zijn de meiden voor het tweede achtereenvolgende jaar de beste van de gemeente Noordenveld!

Super goed gedaan allemaal!