Alle kinderen doen mee!

Je wilt als ouder dat je kind (4-18 jaar) mee kan doen. Met schoolspullen, fietsen, met sport. Leergeld helpt met sportkleding of de contributie als daar even geen geld voor is. Kinderen die aan sport doen zijn gezonder en maken nieuwe vrienden. Muziekles helpt om je creativiteit verder te ontwikkelen. En met elkaar op de fiets naar school maakt dat je erbij hoort. Daarom zegt Leergeld: Nu meedoen is straks meetellen.

Wat doet Leergeld?

Leergeld komt bij u thuis en u hoeft niet naar een loket. De medewerker van Leergeld bekijkt samen met u de financiële situatie en kan u helpen als u een inkomen heeft tot 130% van het wettelijk minimum inkomen. We bekijken samen met u uw persoonlijke situatie, waarbij we ook rekening houden met eventuele schulden. Waaraan wil uw kind graag meedoen, maar lukt nu niet? Leergeld weet wat bij andere instanties, zoals de gemeente, mogelijk is. En Leergeld kan zelf ook wat voor u doen! Leergeld vergoedt meestal de kosten voor: een fiets, zwemles of schoolspullen, laptop of mobieltje. Verder kunnen we helpen met: contributie en kleding voor sport, muziek en dans via Jeugdfonds Sport en Cultuur. Ze helpt ook bij de inkomenscheck voor het MBO.

Ik woon in de gemeente … Noordenveld

Voor zwemles, computer of laptop, sport- en culturele activiteiten kunt u ook bij de gemeente terecht. In de ‘Meedoen-regeling’ van de gemeente zijn deze kosten meegenomen. Heeft u extra hulp nodig of is uw inkomen te hoog voor de ‘Meedoenregeling’? Dan kan Leergeld u verder helpen!

Ik woon in de gemeente … Westerkwartier

De gemeente helpt u met schoolspullen. Met het ‘Kindpakket’ van de gemeente kunt u verschillende kosten vergoed krijgen. Hebt u meer hulp nodig? Doe een aanvraag bij Leergeld!

Meer informatie: www.leergeldwesterkwartiernoordenveld.nl info@wn.leergeld.nl. Of bel: 06 – 1533 7620 op maandag t/m donderdag 9.00-11.00 uur.