Thuis actief

Het leren van uw kind(eren) speelt zich natuurlijk niet alleen op school af! Als het leren thuis en op school bij elkaar aansluit is dat natuurlijk fantastisch. Leren gebeurt overal! De school maakt maar een klein deel uit van alles wat een kind leert! Op vakantie, via de televisie of internet, gewoon aan de keukentafel, onderweg, overal!

Wat kunnen ouders thuis doen?

Huiswerk

In de hoogste groepen geven we huiswerk mee. Dit kan het leren zijn voor een toets van geschiedenis, maar ook reken,- of taalwerk. Met name in groep 8 vinden we het belangrijk dat kinderen alvast wennen aan huiswerk.

 

Voorlezen

Voorlezen lijkt zo normaal, maar is heel belangrijk voor kinderen. Ze leren nieuwe woorden, begrippen en leren over de wereld. Gedurende de hele basisschoolleeftijd kunnen kinderen worden voorgelezen. En het is zo leuk!

Rekenen

Heel gewoon samen de borden tellen die op de tafel staan, of het aantal mensen dat in de bioscoopzaal past (hoe doe je dat slim…?). Helpen bij het taart bakken (wat betekent 100 ml ??). Betalen bij de bakker (hoeveel krijg je terug?), enz., enz.  Er zijn allerlei situaties waarbij gerekend wordt. Als u daar een beetje op gespitst bent leert u uw kind ongemerkt heel veel!

Dalton

Op school leren de kinderen wat verantwoordelijkheid en zelfstandigheid is; hoe ze kunnen reflecteren. Ook leren ze samenwerken. Hoe gaat dat thuis?