Aanmelden leerlingen

In Peize zijn twee basisscholen. Beide scholen hebben hun eigen kenmerken en kwaliteiten. We vinden het belangrijk dat ouders een keuze kunnen maken dus het is van belang om u goed te laten informeren.

Wordt uw kind volgend schooljaar vier jaar?
In januari/ februari organiseren we altijd een informatieavond speciaal voor ouders van kinderen die in de loop van het volgende schooljaar vier jaar werden. In dezelfde week is er ook een open ochtend. We hopen u op deze manier een goed beeld te geven van onze school en waar we voor staan. Vanzelfsprekend is er altijd ruimte voor een aanvullend gesprek.

Van de Gemeente Noordenveld krijgt u een bericht waarin staat wanneer de informatieavond en de open dag worden gehouden. We vragen u om achteraf het bijgevoegde kaartje op te sturen met daarop uw keuze voor een bepaalde basisschool.

De school stuurt u vervolgens een bevestiging en een inschrijfformulier. Ongeveer een maand voordat uw kind vier jaar wordt neemt de leerkracht contact met u op voor het maken van afspraken. Ook krijgt u een intakeformulier.

De vervolgstappen zijn:

  • De leerkracht komt op huisbezoek voor een kennismaking in de eigen vertrouwde omgeving en het bespreken van het intake-formulier.
  • Daarna komt u een keertje met uw kind na schooltijd langs om de school, het klaslokaal enz. even te zien.
  • Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt om drie dagen of dagdelen te komen wennen vóór de vierde verjaardag. Vanaf de vierde verjaardag mogen kinderen naar school

Zij-instromers (bijv. verhuizers):

Komt u verhuizen naar Peize dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek en een rondleiding door de school.

Het aanmeldingsproces bestaat uit onderstaande stappen:

  • In een gesprek tussen u en de schoolleiding geven we antwoord op uw vragen en informeren we u uitgebreid over onze school, het onderwijs, wat we verder te bieden hebben en wat wij belangrijk vinden. De rondleiding biedt u de kans om de sfeer van de school te proeven.
  • In sommige gevallen kunnen we niet meteen overgaan op inschrijven, omdat er heel specifieke aandachtspunten zijn of zorg is omtrent uw kind. We hebben dan even tijd nodig om te beoordelen of onze school de beste plek is voor uw kind.
  • Als we kunnen inschrijven vult u een inschrijfformulier in.
  • We nemen contact op met de vorige school om een goede overdracht te realiseren. We ontvangen de eventuele toetsgegevens en overige informatie.
  • De intern begeleider van de school maakt met u een afspraak voor een intakegesprek. U vult thuis een intakeformulier in. Tijdens het gesprek bespreken we samen met u het formulier, de ontwikkeling, de gezondheid en specifieke aandachtspunten van uw kind.
  • In overleg bespreken we of het nuttig is om een wendag te plannen. Vaak is dat heel fijn voor het kind.
  • Uw kind start bij ons op school. De eerste dagen krijgt uw kind een maatje toegewezen die uw kind wegwijs maakt op school.